Ученици подредиха изложба по повод 120 години от основаването на ОУ "Евлоги Георгиев"

Снимки: Камертон

Изложба на ученици от ОУ „Евлоги Георгиев“  бе открита днес в залата на Околийска къща. Поводът е 120-години от основаването на училището. 

 

Над 35 творби са включени в експозицията на ученици от 1-ви до 7-ми клас. Някои от децата участват с по една рисунка, докато други са сътворили повече творби. Жанровете, в които учениците се изявяват, са графика, скулптура и живопис. Скулптурите са създадени от отпадъчни материали - хартия, пластмасови бутилки и капачки.

 

Уникалните произведения са сътворени от децата под ръководството на учителя им по рисуване Румен Георгиев. Той преподава на учениците в прогимназиален етап по изобразително изкуство, като води и часове по ЗИП в училището. Георгиев бе много доволен от крайния резултат в работата си с децата. Цялата година бе изпълнена с много емоции. Тази година е юбилейна за училището и съм щастлив, че успяхме да организираме изложбата. Да зарадваме децата, това е един подарък за техния положен труд. Това е една възможност да покажат на останалите какво самите те могат и как виждат света около себе си“, сподели учителят Румен Георгиев.

 

Четвъртокласничката Йоана Ранкова свири на пианото при откриването на експозицията,  а деца от вокалната група към училището  изпяха песента „Де е България“.

 

На откриването на изложбата присъстваха учениците от трите паралелки в 4-ти клас, както и техните класни ръководители, сред които Райна Александрова - заместник- директор на училището, която бе наградена за Учител на Годината тази година по случай 24 май. Дойде и директорът на ОУ „Евлоги Георгиев“  Румяна Гиргинова. Изложбата ще остане подредена в залата на Околийска къща до 7-ми юни.