Дупничанин наби катаджия

Нападателят е баща на леко катастрофирал абитуриент
Пострадалият Ивайло Миладинов (първият от дясно наляво) разказа за инцидента на специален брифинг

 

40-годишен мъж от Дупница е влязъл в конфликт с пътни полицаи. На дупничанина му се сторило, че катаджиите бавно обслужват произшествие. Нападнал единия от служителите на реда, вследствие на което той е с лека телесна повреда. 40-годишният мъж е задържан за 24 часа в ареста на РУ - Дупница. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

По-късно днес пострадалият автоконтрольор Ивайло Миладинов даде специален брифинг за медиите, за да разкаже какво се е случило.Служители на полицията са ескортирали абитуриенти. По време на ескорта установили лек пътен инцидент на кръстовището на улиците "Отовица" и "Ивайло". Участниците в пътното произшествие били абитуриенти, а човекът, нападнал Миладинов -  баща на виновния участник в инцидента. Самият нападател не е участник в произшествието.

 

Мъжът е извил дясната ръка на служителя на реда и скъсал част от униформата му. На проявилия агресия родител са сложени белезници и е закаран в районното управление в Дупница. Той не е проверяван за алкохол, тъй като не е участник в инцидента, а пробите на двете момчета са отрицателни.

 

Ивайло Миладинов е категоричен, че полицаите по никакъв начин не са предизвикали дупничанина. „Нападения се случват често, хората отказват да изпълняват разпорежданията ни, опитват се да се саморазправят с нас, унижават ни“, оплака се пред медиите Миладинов.

 

Самоличността на нападателя не бе разкрита от полицията. Така на този етап неговата позиция не може да стане обществено достояние.