Сълзи и смях на премиерата на спектакъла „Хотел между тоя и оня свят“

Актьорите от дупнишката трупа успешно предадоха тъжно-веселата философия за живота и смъртта, която се съдържа в пиесата по текст на френско-белгийския драматург Ерик-Еманюел Шмит. Специално внимание и от публиката, и от своите колеги получи Анастасия Левордашка, която снощи дебютира на местна сцена. Младата актриса бе символично "посветена“ в трудната актьорска професия с рицарски меч, който бил собственост на легендарния Георги Калоянчев.

 

Премиерното представление на „Хотел между тоя и оня свят“ напълни салона на Общинския драматичен театър „Невена Коканова“ снощи, а изпълнението на дупнишката трупа развълнува до сълзи публиката. Актьорите успешно предадоха тъжно-веселата философия за живота и смъртта, която се съдържа в пиесата по текст на френско-белгийския драматург Ерик-Еманюел Шмит. Разтърсващата любов и страст в „хотела“, в който попадат душите на хората, чакащи пътя към познатия ни материален живот или към рая, предизвикаха смях, но и сълзи в очите на голяма част от зрителите.

 

 

Със спектакъла бяха открити Театрални дни „Невена Коканова“. „Не по задължение, а заради дупнишката публика бе организирано всичко това. Тя заслужава и има честта да наблюдава представления от цяла България“. Това каза в кратко слово преди представлението директорът на дупнишкия театър Славчо Пеев и отправи благодарности към кмета Методи Чимев, който беше сред публиката.  

 

 

Освен премиерно за ОДТ „Невена Коканова“ представлението бе и дебютно на местна сцена за Анастасия Левордашка. На актрисата е поверена главната роля в пиесата и тя отговори на доверието, влагайки цялата си енергия и талант. Дебютът й бе посрещнат топло от публиката, но голямо внимание тя получи и от колегите си. След края на спектакъла Левордашка отново беше главната героиня, но в добронамерено шеговита церемония, с която бе орисана на успех. Ивайло Калоянчев символично я „посвети“ в трудната актьорска професия с "рицарски" меч. Той й пожела да бъде предана, любяща и успешна като легендарния Георги Калоянчев, чието притежание е бил мечът. От името на дупнишката трупа актрисата получи като подарък часовник, „за да не закъснява никога за репетиции и за да може да си сверява времето със световния театър“.

 

 

Искам да благодаря на всички, които дойдоха на представлението. Благодаря на целия колектив, който ме накара веднага да се почувствам като у дома си. За пръв път въобще се чувствам у дома, никога досега не съм изпитвала подобно чувство. Дано още дълго време бъдем заедно и щастливи. „Аз не знам какво е щастие“, както има една  реплика във филма „Всичко е любов“, но когато човек иска нещо да му се случи, то ще стане. Искам тази емоция да ми се случи още много пъти и дано постановката се задържи дълго на сцена“, изказа вълнението си пред „Камертон“  секунди след края на пиесата Анастасия Левордашка.

 

Внимание публиката засвидетелства и към всички останали актьори, които получиха много цветя след представлението. 

 

 

Следващото представление на „Хотел между тоя и оня свят“  ще бъде на 20-ти май от 19 часа в салона на ОДТ „Невена Коканова“. Тогава Веселин Цанев ще бъде заместен от Ивайло Калоянчев в ролята на мага Раджапур. Останалите участници в пиесата са Иван Иванов, Василка Сумева, Георги Бояджиев, Снежана Малковска, Ивайло Захариев, Виктория Янева. Режисьор на постановката е Валентин Балабанов, за сценографията отговаря Георги Славков, а за музика – Юри Ступел. 

 

 

След представлението снощи  актьорите отпразнуваха премиерата с горещи латино-американски танци в местно заведение.  

 

 

Театрални дни „Невена Коканова“ продължават тази вечер с „Жертвата“ – постановка на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. Театралният форум ще приключи на 12-ти май. Програмата можете да видите тук.


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук