На 18-ти май откриват Майските празници на културата

Пограмата на културния форум включва една изложба, една пиеса, една кинопрожекция, Европейска нощ на музеите, три концерта и още няколко повтарящи се ежегодно през май прояви.
Снимка: Камертон

 

Маргарита Хранова и Орлин Горанов ще пеят на откриването на  Майските празници на културата в Дупница. Тържествената церемония е насрочена за вечерта на 18 май. Същия ден през деня в Околийската къща ще бъде открита изложба на преподаватели в Нов български унивеситет. На 19-ти май програмата на културния форум ще продължи с турнир по спортни танци „Дантастик данс“ и национален преглед на фолклорните състави. На същата дата в Градската градина ще се проведе Европейска нощ на музеите. На 20-ти май ще има концерт на самодейни състави и премиера на ОДТ „Невена Коканова“. Представлението е част и от Таеатрални дни „Невена Коканова“, в чиято програма са включени още четири пиеси, сред които и една детска.

 

И още от програмата на Майските празници:

21 май – концерт на Иван и Ивана Дякови;

22 май – прожекция на българския филм „Дъвка за балончета“;

23 май – концерт на група „Хоризонт“, подгряващи група „Симетрикс“;

24 май – Тържествено шествие на училищата и церемония по връчване на наградите „Учител на годината“;

25 май – откриване на фестивала „Дупница денс фест“ и концерт на ВС „АртПоп“ с Рафи

27 май – откриване на Международния фолклорен фестивал „Мир на Балканите“.

 

С фолклорния фестивал на Воин Войнов, който ще продължи до 30-ти май ще бъдат закрити Майските празници на културата. В програмата на форума е включено и колоездачно състезание.