Светослава Лютова с първа самостоятелна изложба

Залата на Околийската къща снощи бе препълнена от любопитни да видят творчеството на Светослава.

 

Дупничанката Светослава Лютова откри първата си самостоятелна изложба. Домакин на експозицията е Околийската къща. Художничката, която твори в собствено ателие в Дупница, е успяла да създаде за около 4 месеца 78 платна, заели буквално всяко кътче в изложбената зала.

 

 

Освен живопис Светослава показва и произведения на приложните изкуства. Снощи тя бе препълнена и от много гости, любопитни да видят творчеството на художничката. Откриването започна с изпълнение на пиано от уредничката на изложбената зала Катя Йоцова. Тя определи Светослава Лютова като най-новото си талантливо откритие в Дупница, като й пожела в бъдеще да се превърне в един от най-редовните участници на изложби.

 

 

Лютова е завършила Теникум по керамика и стъкло, специалност „Дизайнер на силикатните форми“ в град Елин Пелин. По-късно завършва в  бившия Учителски институт в Дупница „Конструкции и техники на изобразителното изкуство“.

 

 

Две от рисунките, изложени в малката зала на Околийската къща, са създадени от дъщерите й Даяна и Вивиян. Идеята за изложбата се е родила съвсем спонтанно, а крайният резултат удовлетворява художничката, сподели самата тя пред гостите, които я отрупаха с цветя.

 

Изложбата ще остане подредена до 10-ти май.

 


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук