Ученици подредиха изложба в Градската галерия в Сапарева баня

Талантливите художници са възпитаници на местното училище "Христо Ботев"
Снимки: Пресцентър на Община Сапарева баня

 

Градската художествена галерия „Васил Крапчански” в Сапарева баня бе домакин на първата изложба на талантливи ученици от местното СУ „Христо Ботев”. На откриването на изложбата-живопис присъстваха десетки ученици, техните родители и приятели. Талантливите малки творци получиха поздравления от всички присъстващи, а пожеланията бяха това да бъде първата от многото успешни изложби.

 

 

Сапарева баня е малка община, но за сметка на това има много и разнообразни таланти. Затова много се радвам, че успяхме да реализираме тази изложба и благодаря на всички вас, които се включихте в нея. Убедена съм, че това е едно добро начало и ще направим още много такива съвместни проекти”, заяви при откриването Силвия Славкова – уредник на галерията в Сапарева баня.

 

С подкрепата на своя преподавател по изообразително изкуство Теодора Цупарска и директора на училището Емилия Гелева, учениците от Сапарева баня представиха за първи път пред широка публика своите творби. Изложбата се състоя и със съдействието на градската галерия „Васил Крапчански”.

 

 

 Учениците са на различна възраст и от различни класове – от 5-и до 8-и клас. Техниката на рисуване също е разнообразна – има картини, рисувани с бои, графика, дори и с химикал. А галерията се оказа твърде малка, за да побере всички произведения, които децата бяха подготвили за откриването на изложбата.

 

 

Жителите и гостите на курортния град могат да разгледат над 30 различни творби, които ще бъдат изложени един месец в ГХГ „Васил Крапчански”.


 

Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук