Юлиян Вергов и Мариела Топалова в „Крадецът на праскови“ в Дупница

 

Спектакълът "Крадецът на праскови" по едноименната повест на Емилиян Станев ще гостува в Дупница. В ролята на подпоручика от сръбската армия, попаднал в лагер за военнопленници във Велико Търново, Иво Обретенович ще влезе популярният актьор Юлиян Вергов.  Ще му партнира Мариела Топалова, която ще изпълни ролята на Лиза – съпруга на коменданта. В представлението ще участват още Марияна Бранкованова, Николай Сяров, Евгени Стефанов и Веселин Борисов.

 

Драматизация и постановка: Бойко Илиев, сценография и костюми: Нина Пашова, музика: Иван Лечев, хореография: Албена Федин.

 

В един просмукан от жестокост, бедност и болести свят, се ражда красива, но обречена любов. Плод на естествения стремеж за щастие и свобода, за осмисляне на абсурдното всекидневие, тя е убита сред хаоса на войната, във време, когато човешкото е изтрито от хората.

 

Героите на тази трагична и наситена с много емоции любовна история разкриват света на любовта, която макар и тайна, е единствено способна да предаде смисъл на страданието, да възроди и възвиси човешкия дух”, пише в ревюто за предстоящото представление.

 

„Крадецът на праскови“ ще се играе на сцената на ОДТ „Невена Коканова“ на 27-ми април от 19.00 часа.


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук