Местният бизнес е готов да осигури работа на украински бежанци

Това са декларилали представители на работодателски организации на среща при областния управител на област Кюстендил

 

Работодателите в област Кюстендил са готови да наемат украински бежанци или да съдействат да им бъде осигурена работа. Това съобщиха от кабинета на областния управител Катя Димитрова след проведена среща с представители на работодателските организации. На срещата са присъствали  председателят на регионалната структура на Българската стопанска камара Леонид Хаздай, Тошо Мухтанов – представител на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Ангелина Влашка – зам.-председател на Сдружението по туризъм и представители на ръководния състав на Областната администрация.

 

Има търсене на работна ръка в различните браншове в Кюстендилска област, декларирали са представителите на работодателски организации пред областния управител Катя Димитрова и са изразили надежда, че сред нуждаещите се от убежище в България ще има и квалифицирана работна ръка. Сдружението по туризъм поема ангажимент за наемането на 30 души помощен персонал. Необходимост от кадри има в кюстендилския завод „Торготерм”, готовност за съдействие при осигуряване на работа декларира и председателят на местната структура на Българската стопанса камара Леонид Хаздай, уточняват от Областната администрация.

 

Областният управител Катя Димитрова благодари за отзивчивостта, като изрази надежда, че с общи усилия институциите и бизнесът ще помогнат на украинците, избрали да се установят в област Кюстендил.