Разследват опит за самоубийство навръх Великден

Досъдебното производство е за склоняване към самоубийство на мъж от село Червен брег. Инцидентът е станал на Великден в недостроената болница в местността „Дренски рид“ в Дупница.
Мъж от Червен брег е скочил от необезопасени стълби в недостроената болница в м. "Дренски рид"

 

Под наблюдението на Районна прокуратура - Дупница е започнало разследване на извършено престъпление по чл. 127 от Наказателния кодекс - склоняване към самоубийство.

 

Инцидентът станал на 8 април, Великден,  в масивна сграда, представляваща груб строеж, в местността „Дренски рид“, в края на ул. „Плиска“ в гр. Дупница. Мъж от с. Червен брег бил склоняван към самоубийство, в резултат на което последвал опит за такова, като скочил от необезопасени стълби, свързващи втори и трети етаж. Това е изоставеният от няколко десетилетия и необезопасен строеж на болница.

 

Сградата се намира на метри от обитаем жилищен квартал, на място достъпно за десетки деца и младежи. Миналата година от Община Дупница обясниха, че според законодателството обезопасяването не е в правомощията на местната общинска администрация, тъй като опасната постройка се намира върху терен, който е извън регулация.  Все пак бе премахнат огромния кран, използван дотогава за опасни игри от децата.