Новият областен управител Катя Димтрова всъпи в длъжност

Дупничанката, адвокат по професия, избрана на поста от ИТН, обеща да защитава законността и да отстоява справедливостта

 

Новият областен управител на област Кюстендил, дупничанката Катя Димитрова, официално встъпи в длъжност днес. Това стана на символична церемония по предаване и приемане на поста. Димитрова, която е адвокат по професия, бе представена пред медиите и обществеността от досегашния областен управител инж. Александър Пандурски в присъствието на заместниците Емил Атанасов и инж. Георги Илинов и главния секретар Гергана Михайлова. По традиция Пандурски подари на наследничката си на поста химикал, с пожеланието „с него да разписва най-важните документи в името на гражданите на Кюстендилска област.“

 

Катя Димитрова, избрана на ръководната позиция от квотата на ПП „Има такъв народ“, от своя страна благодари на министър-председателя и на Министерски съвет за гласуваното й доверие за реализиране на държавната политика на територията на област Кюстендил. „Изминалата година беше тежка и всички се радваме, че тя приключи. Промяната започна и тя ще става все по-осезаема. Надявам се новата година да донесе на всички много здраве и много успехи“, заяви Димитрова. Тя бе категорична, че във всичките си служебни действия ще проявява отговорност и справедливост. Като основни приоритети в работата си Катя Димитрова посочи защита на законността и отстояване на справедливостта.

 

Димитрова заяви още, че в следващите дни ще организира срещи с кметове и ръководители на териториални звена. „Всички кметове на общини и на населени места могат да разчитат на мен, че ще разрешавам проблеми, които са от обществено значение за областта и за съответната община. За каузи, за осъществяването на цели и реализирането на проекти от обществен интерес ще подкрепям кметовете, без оглед на това от коя политическа партия са избрани“, заяви Димитрова.

 

Преди това Александър Пандурски направи и кратък отчет на дейността си в областната администрация. Той отчете, че най-важната задача – провеждането на едни спокойни, честни и нормални избори, е постигната. „Смятам, че честно и отговорно изпълнихме своите задължения“, заяви Пандурски. Като предизвикателства той отчете работата в условия на пандемия, разрешаването на проблема с регионалното сметище в Дупница и пускането му в строеж, двете сепариращи и компостиращи инсталации в Кюстендил и Дупница.