Кампанията „Купи и дари“ започва на 13 декември в Дупница

До 20 декември в по-големите супермаркети ще бъдат разположени дарителски кошници, в които дупничани могат да заделят част от покупките си в помощ на възрастни хора и семейства в затруднено социално положение
Младежите от местния Ротаракт клуб ще се погрижат дарените хранителни продукти и хигиенни материали да стигнат до нуждаещите се в шест населени места в общината . Снимка: Личен архив

 

Благотворителната кампания "Купи и дари" на Ротаракт и Ротари клуб - Дупница ще се осъществи и тази зима. Нейната цел е да бъдат подпомогнати възрастни хора и семейства в затруднено социално положение. Дупничани могат да даряват за тях хранителни продукти и хигиенни материали от първа необходимост, докато пазаруват за себе си. Дарителски колички, на които ще се вижда логото на кампанията „Купи и дари“, ще бъдат разположени в касовите зони в по-големите супермакрети и магазини за хигиенни материали в Дупница.

 

Всяка година Ротаракт клуб - Дупница избира различни населени места, чиито жители да зарадва. Тази година събраните продукти ще бъдат дарени на възрастни хора и семейства в храд Дупница и селата Пиперево, Палатово, Дяково, Кременик и Блатино.

 

Продукти ще се събират от 13 до 20 декември 2021 г. В този период във всеки един от магазините, включени в кампанията, ще има разлепени плакати и флаери, ще бъдат разположени и кошници за събиране на продуктите. На 21 декември всички събрани продукти ще бъдат сортирани и разпределени от ротаракторите спрямо броя членове на всяко домакинство, което ще получи дарение. На 22 и 23 декември продуктите ще бъдат доставени до домовете на хората.

 

Ротаракт клуб Дупница - организира кампанията “Купи и дари” всяка зима от 2016 година насам. Всяка Коледа сърцати дупничани даряват достатъчно продукти, че да бъдат зарадвани десетки семейства в нужда. Организаторите се надяват и тази година кампанията да е успешна, въпреки трудностите, които срещат хората в настоящата криза.

 

Организаторите препоръчват и списък с подходящи продукти за дарение: брашно, олио, сол, захар, спагети, макарони, кус- кус, грис, фиде, юфка, ориз, боб, леща, буркан сладко, лютеница, печени чушки, грах, кисели краставички, маслини, консерви, вафли, кроасани, солети, соленки, шоколад, локум, халва, сухи пасти, безалкохолни напитки без температурен режим на съхранение, полуготови супи и бульони, сирене/кашкавал вакуумирани или в тенеке, месо вакуумирано, сапун, тоалетна хартия, дамски превръзки, бръснарски ножчета, шампоан, паста и четки за зъби, мокри кърпи, клечки за уши, веро, прах за пране, почистващи препарати, гъби и телчета.