Съдът остави в ареста за постоянно насилник, тормозил майка си

Дупничанинът Димитър К. не изпълнил заповед за незабавна защита и заповед за защита от домашно насилие
Снимка: КАМЕРТОН

 

Районен съд – Дупница остави за постоянно в ареста Димитър К., обвинен в домашно насилие спрамо собствената си майка. Според показанията на пострадалата жена синът й проявява агресия, тормози я, нанасял й е побой. В обвинителния акт срещу Димитър К. пише, че в периода от 29.11.2021 г. до 02.12.2021 г. в гр. Дупница в условията на продължаващо престъпление през непродължителен период от време обвиняемият не е изпълнил Заповед за незабавна защита, издадена на 22.10.2021 г., по гражданско дело на РС - Дупница и Заповед за защита от домашно насилие от 05.11.2021 г. Касае се за престъпление, за което по закон се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или глоба до 5000 лева.

 

Доказателствата събрани в рамките на досъдебното производство сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е многократно осъждан, при задържането му от органите на реда се държал грубо и арогантно спрямо полицейските служители, като отправял закани към тях.

 

Определението на Районен съд – Дупница, с което Димитър К. е оставен в ареста за постоянно, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.