Горски стражар от Дупница е заподозрян в превозване на незаконна дървесина

На служителя в „ДГС Дупница” Красимир Ковачки ще бъде наложено дисциплинарно наказание

 

Горски стражар в Държавното горско стопанство(ДГС) в Дупница е заподозрян, че превозва незаконни дърва със служебен автомобил. На 1 ноември в 19.00 часа на телефон 112 е подаден сигнал до Югозападното държавно предприятие, Регионалната дирекция по горите в Кюстендил и полицията в Дупница, че Красимир Ковачки - горски стражар от „ДГС Дупница”, транспортира незаконни дърва със служебен автомобил УАЗ до частен имот в града.

 

При последвалата проверка горските служители установяват, че в двора на посочения адрес са налични 1,7 пространствени куб. метра иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет. Собственикът на имота не е представил документ за произхода на дървесината, поради което му е съставен акт за административно нарушение. Дървата са иззети и транспортирани за съхранение в двора на горското стопанство.

 

По-късно снощи, към 19.30 часа, служители от Районното управление на МВР в Дупница спират за проверка водача на служебния автомобил Красимир Ковачки, но не откриват в превозното средство налични дърва. Горският стражар е задържан и след писмени обяснения в полицейското управление е освободен.

 

Днес директорът на „ДГС Дупница“ е изискал писмени обяснения от своя служител, след което предстои да му бъде наложено дисциплинарно наказание съгласно Кодекса на труда, информират от Югозападното държавно предприятие в Благоевград, което е принципал на ДГС – Дупница.