Условна присъда за смъртта на Димитър Мирчев – Тапиро

Преди две години 70-годишният дупничанин бе пометен от автомобил, докато е на маса в заведение на ул. „Георги Икономов“ (известна като „Бригадирска“). Водачът Марин Георгиев е осъден от първа съдебна инстанция на три години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок

 

Окръжен съд – Кюстендил постанови условна присъда от три години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок за дупничанина Марин Георгиев, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и нарушение на правилата за движение по пътищата. При пътното произшествие, причинето от подсъдимия на 23.08.2019 г., почина на 70-годишна възраст Димитър Мирчев, известен в Дупница с прякора Тапиро. Ранени бяха и още двама души – 40-годишна жена и 27-годишен мъж. Жертвата и пострадалите бяха пометени от лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Марин Георгиев, докато са на масата на заведение на ул.“Георги Икономов“ (позната повече като „Бригадирска).

 

Според постановената присъда през изпитателния срок подсъдимият ще трябва да изтърпи и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“. Съдът го лишава и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години. Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15-дневен срок, информират от съдебния пресцентър.