Чимев предлага затваряне на училищата за учениците от V до XII клас

Мотивът му е усложнената пандемична обстановка в община Дупница
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

Методи Чимев предлага учениците от V до XII клас в община Дупница да преминат на онлайн обучение за срок от две седмици, става ясно от прессъобщение на кметството. Това е една от трите мерки, за които настоява кметът в писмо до областния управител, изпратено с решение на Общинския кризисен щаб, свикан във връзка с усложнената пандемична обстановка. Както знаете, по решение на Областния оперативен щаб в момента учениците са на ротационен принцип на обучение.

 

Методи Чимев настоява още за назначаване на лекар в Триажния кабинет, който да предписва лечение и да отсява леките от тежките ковид случаи. Според кмета е необходимо и засилване на контрола за спазване на противоепидемичните мерки.

 

В писмото на кмета на община Дупница до областния управител пише: "Поради високото ниво на заболеваемост в Дупница Ви информирам за проблемите, изведени след заседание на Общинския кризисен щаб, които допълнително утежняват предизвикателствата, свързани с пандемичния взрив на заболяването от ковид-19, а именно: 1. За да се облекчи натиска към болничната помощ, е необходимо в Триажения кабинет да работи специалист, който да назначава подходяща терапия за лечение и да отсява тежките от леките случаи. Към момента там се извършва само бърз антигенен тест за евентуално установяване на COVID-19; 2. Необходимо е да се засили контролната дейност на РЗИ съвместно с органите на полицията за спазване на въведените противоепидемични мерки; 3. С цел опазване живота и здравето на децата и учениците и ограничаване на контактите е необходимо да се въведе обучение от разстояние в електронна среда за учениците от V до XII клас, включително, за период от две седмици.“