357 деца са записани в първи клас в дупнишките училища

В Обшина Дупница нямат никакви притеснения за новата учебна година
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

357 деца са записани до момента в първи клас в училищата в община Дупница. По данни на ГРАОН подлежащите на задължителен прием първокласници през учебната 2021/2022 година са 448. Това е броят на децата, навършващи тази година 7-годишна възраст. За 66 от тях е установено, че са чужбина, а за останалите 25, които засега не са записани в нито едно от дупнишките училища, все още липсва информация.

 

Сформирани са 14 паралелки с първокласници. Четири от тях са в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”, по три групи ще има в ОУ “Неофит Рилски” и ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в ОУ “Евлоги Георгиев” са две и в ОУ “Св. Климент Охридски” и ОУ “Христаки Павлович” са сформирани по една паралелка с първокласници. Също по една паралелка ще има и в  училищата в селата - в Крайници са записани 15 деца, в Яхиново - 13 и в Самораново – 11.

 

В Община Дупница нямат никакви притеснения за първи учебен ден и протичането на учебния процес, било то присъствен или дистанционен, тъй като училищата са пълна готовност за началото на учебната година, уверяват в прессъобщение от кметството, цитирайки началника на отдел „Образование“ Ценка Стоянова.