Общината ще чисти Дупница от изоставени коли

Акцията ще се проведе със съдействието на полицията
Снимка: Дарик нюз

 

Комисия от общински служители и представители на полицията започват акция по установяване на изоставени превозни средства, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Обект на проверки ще бъдат автомобилите на тротоари и улични платна, които не са регистрирани или са видимо амортизирани и негодни за употреба.

 

За всеки установен такъв автомобил комисията ще изготвя протокол за техническо състояние, а собственикът ще има срок до 14 дни да премахне МПС-то. Ако това не бъде изпълнено, Община Дупница ще конфискува и репатрира автомобила, като придобитите средства от продажбата ще постъпват в бюджета. На установените собственици, които не са изпълнили ангажимента си да премахнат колата от тротоара или уличното платно, ще се налагат санкции съгласно Закона за управление на отпадъците. Глобата е в размер от 100 до 400 лв. и конфискация или заплащане на направените разходи по репатрирането.

 

Гражданите могат да подават сигнали за изоставени автомобили на електронната поща на Община Дупница: admin_dupnitsa@dupnitsa.bg.