Пожарната обстановка в областта остава усложнена

Отново пожари в горски територии, житни масиви, овошки, сухи треви и храсти

 

Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област. Вчера късо съединение е причинило запалване на сухи треви и храсти в землището на село Раненци. Пожарът е угасен от три противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати.

 

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в житен масив в с. Коняво. Изгорели са 10 дка посеви, 15 дка овощна градина, пожарникарите са спасили от унищожение 15 дка посеви, 20 дка овощна градина.

 

Късо съединение е причината за пожар и в с. Пастух. Огънят е унищожил 25 дка посеви, 2 сгради, 2 стопански посктройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили 6 сгради и 110 дка посеви.

 

Снощи пожарът в с. Жиленци, в района на пречиствателната станция, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Противопожарният екип не е допуснал нанасянето на щети.

 

И днес продължава доугасяването на пожара в землището на с. Чудинци. Снощи малко след 21.30 часа е възникнал горски пожар в района между селата Фролош и Ваксево. Гасенето се осъществява от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, служители от горски стопанства и местно население.