Наградиха с писмена похвала 153 полицейски служители в Кюстендилска област

Поводът е професионалният празник на МВР

 

Директорът на ОДМВР – Кюстендил ст. комисар Пламен Стоилов награди 153-ма служители  от Кюстендилска област с писмена похвала. Поводът е професионалният празник на Министерството на вътрешните работи, който работещите в структурите му честват на 5-ти юли. Всички награди са мотивирани с конкретен професионален принос в изпълнението на задълженията на отличените, съобщават от пресцентъра на областната полиция.

 

Ст. комисар Пламен Стоилов поздрави служителите, успешно осъществили специализираните операции за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, акцизни стоки и културни ценности. Той подчерта, че ръстът на разкриваемост за регистрираните от началото на годината до момента престъпления е 16.28 пункта в сравнение със същия период на миналата година. От началото на 2021г. служителите са открили и иззели на територията на Кюстендилска област 29 920 къса цигари без български акцизен бандерол, над 13 кг нарязан тютюн и 215 литра алкохол. Иззетите наркотични вещества надхвърлят 20 кг.

 

В поздравлението си към служителите на ОДМВР – Кюстендил ст. комисар Стоилов изрази увереност, „че въпреки трудностите всички заедно ще продължим с упорство и отговорност да вършим работата си в полза на обществото“. Пожела на колегите си здраве и удовлетворение.

 

Ст. Комисар Стоилов поздрави и стажанта, който пристигна в ОДМВР след завършен курс и награда „Писмена похвала“  от директора на Центъра за професионална подготовка при АМВР в Казанлък – за проявена инициативност и постигнати високи резултати в учебния процес по време на курса за първоначално професионално обучение,  пожела му  успехи.