Градската библиотека организира лятна занималня за децата

Мотото на „Лято в библиотеката“ тази година е„ Мисия: Направи си сам, прочети и опознай!“
Ръководител на заниманията ще бъде Илияна Янева, завеждащ детския отдел на библиотеката при читалище "Зора", снимка: КАМЕРТОН

 

Детският отдел в библиотеката при читалище „Зора“ в Дупница организира лятна занималня за своите активни читатели сред децата от първи до четвърти клас. Инициативата „Лято в библиотеката“ тази година ще се проведе под мотото „Мисия: Направи си сам, прочети и опознай!“ и ще продължи от 28 юни до 2 юли. Ръководител ще бъде завеждащият на детския отдел Илияна Янева.   

 

В първия ден на занималнята децата ще се запознаят с историята на хартията и писмеността и ще изработят картички за различни поводи. В следващите дни ще четат басните на Жан дьо Лафонтен по повод 400 години от рождението на френския писател, ще играят шах, ще се забавляват с Европолия,  „Не се сърди човече“ и други игри и ще рисуват. В деня, посветен на изобразителното изкуство, децата ще се запознаят с български и чуждестранни световноизвестни художници. Ще имат възможност да посетят отдел „Изкуство“, ще им бъдат показани читалнята и някои от най-ценните книги от богатия фонд на най-голямата дупнишка библиотека . Занималнята ще завърши с изработване на книгоразделители.