Община Дупница закри триажния кабинет

Необходимостта от помощното ковид звено отпадна поради намалената заболеваемост, в момента в двете болници в града се лекуват общо 16 души
Снимка: КАМЕРТОН

 

От 1 юни триажният кабинет към Общинската болница в Дупница спира да работи, съобщиха от общинския пресцентър. Необходимостта от помощното ковид звено отпадна. Поради намаляване на заболеваемостта малко пациенти търсят помощ в Триажа. Освен това личните лекари вече насочват пациентите си за тестване за коронавирус. При необходимост работата на ковид кабинета ще бъде възстановена, уточняват от кметството, което финансираше звеното със средства от общинския бюджет.

 

В момента в ковид отдебението на Общинската болница в Дупница се лекуват седем пациенти. Намаление на хоспитализираните се наблюдава и в частната болница, където според актуалния бюлетин на Областната администрация са настанени девет души. Само осем пък са положителните тестове за коронавирус, регистрирани в цялата Кюстендилска област през последните три дни на миналата седмица. Ваксинираните срещу ковид в областта са над 22 600 души, като на по-голямата част от тях е поставена само първата доза.