Мъжкият отбор на "Марек-Дигеста" стана шампион на България по тенис на маса

Дупнишките тенисисти стигнаха до титлата след 4 турнира, 16 победи и нито една загуба

 

На 29 и 30 май в Спортната зала в Дупница се проведе финалният турнир от Елитната висша лига на България по тенис на маса. Участие взеха 9 отбора от цялата страна. Дупнишкия тим записа три победи. В събота победиха отборите на "Комфорт" - Варна и "Боровец" - Горна Оряховица, а в неделя се наложиха над основния си конкурент за титлата "Дунав" - Русе с 3:1. Така след четири турнира, общо 16 победи и нито една загуба СКТМ "Марек-Дигеста" - Дупница е новият шампион на България за сезон 2020/2021 година.  

 

Състав: Петьо Кръстев и Денислав Коджабашев (национални състезатели при Мъже), Константин Парапанов, Радослав Котев и Божин Ангелов, треньор: Любомир Ганчев.

 

За радост на феновете, турнирът в Спортната зала в Дупница се проведе пред публика и всички успяха да се насладят на красивата игра и триумфа на дупничани. Това е най-високото ниво в българския тенис на маса, припомнят от СКТМ „Марек-Дигеста“.  "Изключително щастлив и горд съм! Поздравявам момчетата и на всички нас пожелавам да продължим работата си заедно и догодина да защитим титлата. Радвам се, че имахме възможността да го направим пред родна публика. Организацията беше на много високо ниво: ръководене на турнира, съдии, спазване на противоепидемичните мерки, кетъринг след края на награждаването“, коментира председателят и треньор на клуба Любомир Ганчев.