Откриха 43-тите Майските празници на културата в Дупница

Михаела Маринова и Иво Танев „възродиха душите ни“ в първата вечер на тазгодишната „ударна доза изкуство“
Известната поп певица показа завидни умения в туърк танците. Снимки: КАМЕРТОН

 

С концерт на Михаела Маринова откриха Майските празници на културата в Дупница. Известната поп певица зарадва предимно децата и тийнейджърите, които се бяха събрали на площад „Свобода“. В репертоара си бе подбрала както свои парчета, така и кавъри на български изпълнители и имитации на световни звезди, като Шакира и Бионсе. На сцената на 43-годишния форум за култура и изкуство в Дупница Михаела Маринова и придружаващите я танцьорки показаха завидни умения в секси предизвикателните туърк движения. Изявата на певицата бе подгрята от известния с чалга песните „Аладин“ и „Сто марки“ Иво Танев. Той бе избрал да поздрави дупничани по случай културните празници с рефрена: „...така е във малкия град,... старомоден и скучен, в който друго, освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи“, вечният хит на група „Тангра“ „Нашият град“.

 

Преди шоуто на Маринова и Танев на площад „Свобода“ се проведе официалната церемония по издигане знамено на Майските празници на културата. Тържествено слово произнесе кметът Методи Чимев, който заяви: “Културата и духовността са тези, които карат сърцата ни да ликуват, подарявайки ни красота и устрем. Но те са и тези, които ни спасяват в трудните моменти на изпитание, давайки ни утеха и надежда. Вече 43 години община Дупница спазва прекрасната традиция на Майските празници, която не само дава на града ни различен, празничен и ведър облик, но и възражда душите ни с ударна доза изкуство. Следващите дни всеки от нас, а и всички заедно да се насладим на празничната програма и се заредим с животворната сила на изкуството. Нека Майските празници да са ви честити!“.

 

А ето я и какво още предстои да видим в оставащите дни на тазгодишната „ударна доза изкуство“:

 

23 май, 19.00 часа: ОДТ „Невена Коканова“ поставя трилър пиесата „Верига от думи“;

24 май, 11.00 часа, площад „Свобода“: Церемония „Учител на годината“;

25 май, 18.00 часа, площад „Свобода“: „Пролетно веселие“ – концерт на дупнишки самодейни състави;

26 май, 18.00 часа, двора на зала „Джамията“: Акустична вечер със Стефан Вълдобрев, на която артистът ще представи своята „Книга за песните“;

27 май, 18.00 часа, площад „Свобода“: Отриване на Международния фолклорен фестивал „Мир на Балканите“ и концерт на народната изпълнителка Румяна Попова.