Осъдиха на 4 години затвор дупничанин, нападнал и ограбил възрастен мъж

Присъдата на 28-годишния Славчо М. е намалена с 1/3, тъй като се е признал за виновен и делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие

 

Състав на Окръжен съд – Кюстендил, председателстван от съдия Пенка Братанова, осъди на 4 години затвор 28-годишния Славчо М., нападнал и ограбил възрастен мъж в Дупница. Престъплението бе извършено на 12-ти ноември 2020 година на ул. „Патриарх Евтимий“. Жертвата, 77-годишен мъж е бе удрян в гърдите, а от дома му бяха отнети вещи и 1 850 лв.

 

Подсъдимият за грабеж в условията на опасен рецидив е признал пред съда всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил, затова делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Така първоначално определеното наказание от 6 години затвор е намалено с  с 1/3 до 4 години. Съдът определи първоначален „строг“ режим за изтърпяване на наказанието, като приспада времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение  „задържане под стража“, считано от 26.01.2021 година до влизане на присъдата в сила. Присъдата може да се протестира и обжалва пред САС, информират от съдебния пресцентър.