Съдът в Несебър ще гледа делото срещу Васил Капланов за закана за убийство

Съдебното производство днес бе прекратено от Районен съд – Дупница и изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър с мотива, че соченото в обвинението престъпление е извършено в Слънчев бряг
Снимка: КАМЕРТОН

 

Състав на Районен съд – Дупница, председателстван от съдия Ели Сколева, прекрати делото срещу Васил Капланов за закана за убийство и го изпрати по подсъдност на Районен съд – Несебър. Мотивът на съдия Скоклева е, че престъплението, в което е обвинен, е извършено в Слънчев бряг.

 

Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК, извършено в курортен комплекс „Слънчев бряг“, община Несебър и съобразно изискванията за местна подсъдност, визирани в чл. 36, ал. 1 НПК, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто съдебен район се сочи, че е извършено деянието. С оглед това обстоятелство съдебното производство следва да бъде прекратено и делото изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър“, пише в мотивите на Районен съд - Дупница.

 

Искането на защитата и на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение от „домашен арест“ в по- лека – „подписка“, не е разглеждано по време на днешното разпоредително заседание. Причината е, че като неподсъден Районен съд – Дупница не е компетентен да се произнася. Определението не подлежи на обжалване, информират от съдебния пресцентър.

 

Днес се проведе разпоредително заседание и по дело срещу Васил Капланов за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Районен съд – Дупница му даде ход по общия ред.