Йоан Величков и Стефан Димитров станаха шампиони на България по тенис на маса

13-годишните тенесисти на „Марек – Дигеста“ сътвориха фурор при двойките на ДИП за юноши и девойки. Впечатляващо представяне на състезателите от дупнишкия клуб и в останалите дисциплини в първенството
Снимки: СКТМ "Марек - Дигеста"

 

От 23 до 25 април в град Горна Оряховица се проведе Държавното индивидуално първенство (ДИП) по тенис на маса за юноши и девойки до 18 години. Дупнишкия клуб "Марек-Дигеста" взе участие с петима състезатели. Едва 13-годишните Йоан Величков и Стефан Димитров сътвориха същински фурор и завоюваха шампионската титла на България на двойки. Те достигнаха до нея след победи над много по-опитни от тях юноши. На полуфинал победиха многократните шампиони С. Сариев и Е. Бекир (Стоянстрой, Пловдив), а на финала - Д. Стефанов (Комфорт, Варна) и И. Воденичаров (Асарел Медет, Панагюрище).

 

 

Впечатляващо беше и представянето им в индивидуалното. Йоан започна участието си от квалификационните групи и успя да достигне до третото място и бронзовия медал, като допусна загуба само от Димитър Стефанов (Комфорт, Варна) на полуфинала с 2:3 гейма. Отлично представяне и на Стефан, който завърши на 9-то място, със загуба само от шампиона на турнира Стоян Сариев (Стоянстрой, Пловдив). Конкуренцията в индивидуалното първенство беше сред над 100 момчета.

 

 

В дисциплината смесени двойки Стефан и партньорката му Теодора Филчева (Попови, Стамболийски) завършиха на 5-то място след загуба на 1/4 финал от шампионите Е.Бекир и К. Иванова (Стоянстрой Пловдив).

 

На младите таланти на Марек - Дигеста предстои участие в Държавното първенство до 15 години, което ще се проведе в град Варна, а дупничани са фаворити за всички шампионски титли.