ОУ „Христаки Павлович“ отбеляза Световния ден на Земята

Всички ученици се включиха в различни мероприятия, насочени към грижата и опазването на природата
Снимки: КАМЕРТОН

 

Дупнишкото училище „Христаки Павлович“ отбеляза днес Международния ден на Земята. Всички ученици бяха ангажирани с редица полезни дейности, свъзани с грижата и опазването на природата, чрез които усвоиха нови умения и едновременно с това много се забавляваха.

 

 

Учениците от пети и шести клас със съдействието и на четвъртокласниците почистиха дворното пространство. След това варосаха дърветата, за да бъде защитена кората от външно влияние. Завършен бе проект, включващ къщчика за птички в двора, по който работиха основно учениците от четвърти клас. Те са започнали да го подготвят на по-ранен етап в часовете за занимания по интереси.

 

 

Третокласниците пък засадиха люляк и цветя в градината, а второкласниците създадоха дървена къщичка от природни материали, включващи камъни, мъх, листа, черупки и др.

 

 

 

Морски шах върху повърхността на дървен пън направиха първокласниците, за да се забавляват по време на междучасията. Децата от подготвителната група оцветиха картинки, символизиращи планетата Земя и нейното опазване, а накрая рецитираха стихове.

 

 

 

Получи се прекрасен празник. Всички ученици бяха много ентусиазирани и доволни от свършената работа. Всяка година по традиция отбелязваме в училището Деня на Земята. Тази година, разбира се, се съобразихме с всички противоепидемични мерки“, коментира главният учител Юлиана Борисова. Предстои готовите резултати да бъдат показани по време на училищна изложба следващия месец, когато ще бъде отбелязан  Деня на таланта. Тогава учениците ще се включат в спортни игри и ще рисуват.