Закриват окончателно спортната паралелка в училище „Св. Климент Охридски“

Учебното заведение ще бъде преобразувано от средно в основно
Снимка: КАМЕРТОН

 

През учебната 2021/2022 година дупнишкото училище „Св. Климент Охридски“ няма да обявява прием след седми клас. Паралелката с профил  „Физическо възпитание и спорт“ ще бъде закрита окончателно, а учебното заведение ще бъде преобразувано от средно в основно училище. Това става ясно от докладна записка на кмета Методи Чимев, в която се иска съгласието на Общинския съвет за преобразуването на училището.

 

Припомняме, че паралелка с профил  „Физическо възпитание и спорт“ бе създадена през 2017 година. Въпреки усилията на училищното ръководство и преподавателския екип да я популяризират и утвърдят, учебното заведение успя да осъществи прием след седми клас само през учебната 2018/2017 г. Единствената сформирана група също се наложи да бъде разформирана поради намаляване на броя на учениците.

 

Докладната записка за преобразуване на „Св. Климент Охридски" от средно в основно училище е част от дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент, насрочена за 23 април. Съветниците отново няма да заседават, а ще вземат решенията „на подпис“.