Община Дупница дава безвъзмездно стадион „Бончук“ на „Марек 1915“

Кметството предоставя безплатно и общински площи за разполагане на реклама на известен букмейкър и бъдещ спонсор на местния футболен отбор
Снимка: Gong.bg

 

Община Дупница да предостави безвъзмездно стадион „Бончук“ на ФК „Марек 1915“ предлага кметът Методи Чимев в докладна записка до Общинския съвет. Предложението му е мотивирано с постъпило заявление от страна на президента на футболния клуб Цветан Видински. В докладната Чимев подчертава, че съгласно Закона за физическото възпитание и спорта общинските спортни обекти могат да се предоставят за стопанисване на спортни организации, каквато е ФК „Марек 1915“. Ако Общинският съвет одобри предложението, клубът ще стопанисва стадион „Бончук“ през следващите 10 години.  

 

В друга докладна записка кметът Методи Чимев предлага Община Дупница да стане старана по договора за спонсорство между ФК „Марек 1915“ и известна хазартна компания. Партньорството от страна на кметството се изразява в това да предостави безплатно на букмейкъра общински площи, на които той да разположи свои рекламни материали - 90 броя комбинирани знамена на стълбове за осветление и 10 билборда. Договорът за сътрудничество между трите страни е със срок от 5 години. За този период „Марек 1915“ ще получи 180 000 лв. от хазартната компания, или по 36 000 лв. годишно.    

 

Двете докладни записки са част от дневния ред за предстоящата сесия на местния парламент, насрочена за 23 април. Съветниците отново няма да заседават, а ще вземат решенията „на подпис“.