Д-р Александър Паризов положи клетва като депутат

Според решението на ЦИК дупнишкият психиатър ще замества временно в парламента министъра в оставка Христо Терзийски
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

Дупнишкият психиатър д-р Александър Паризов положи клетва в Народното събрание като депутат от Кюстендилска област. Според решението на ЦИК той заема мястото на Христо Терзийски, докато последният изпълнява функциите си на министър на вътрешните работи в оставка.  

 

Припомняме, че коалицията ГЕРБ-СДС спечели два мандата в Кюстендилска област, като депутати станаха първият и третият в листата им - Христо Терзийски и Михаела Крумова. Още след полагането на клетвата си вчера Терзийски напусна парламента, тъй като ще изпълнява функциите си на министър до съставянето на ново правителство. На негово място влиза д-р Паризов, който е шести в листата на ГЕРБ-СДС, тъй като на изборите получи повече преференции от втория в листата Даниел Александров.

 

С влизането в Народното събрание д-р Паризов освобождава място в групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Дупница. В местния парламент се очаква да бъде заместен от председателката на местната структура на КНСБ Тодорка Дамянова – десета в кандидатската листа на ГЕРБ. Ако тя не се съгласи, следващите са Елисавета Михайлова и Славчо Павлов. Кой от тях ще влезе в Общинския съвет на мястото на Александър Паризов ще стане ясно вероятно още в понеделник (19 април), когато ще се събере Общинската измбирателна комисия, за да вземе решение.