Психотрилърът „Верига от думи“ е новата премиера на дупнишкия театър

По време на представлението публиката ще бъде на сцената, където ще бъде импровизиран камерен салон
Театралният директор Валентин Балабанов (в средата) с актьорите Виктория Янева и Божидар Попчев . Снимка: КАМЕРТОН

 

Общинският драматичен театър „Невена Коканова“ излиза на 22 април с нова премиера. Директорът Валентин Балабанов, който е и режисьор на пиесата, е избрал да постави психологическия трилър „Верига от думи“ на каталунския режисьор Жорди Галсеран. Това е една от най-значимите и награждавани творби на Галсеран, а самият той е един от най-обичаните и поставяни драматурзи в Европа. 

 

В дупнишкия театър пиесата ще бъде изиграна от актьорите Виктория Янева и Божидар Попчев. Любопитното е, че с тях на сцената ще бъде и публиката. По решение на режисьора там ще бъде импровизиран камерен салон с 33 стола за зрителите, стана ясно на пресконференция днес.

 

Оказва се, че интимността се губи в голямата зала и затова взехме решението „Верига от думи“ да се изиграе на сцената. Ние искаме чрез тази импровизирана сцена да вкараме публиката в това усещане на близост. Специалистите определят пиесата като психотрилър и въпреки че има такива елементи, то самият автор сменя непрекъснато посоките и затова не бих я определил по този начин “, каза театралният диретор Валентин Балабанов.

 

Заради ковид-19 премиерата на „Верига от думи“ ще бъде второто представление на дупнишкия театър от половин година насам, след като миналата седмица трупата е изиграла „Ама че семейство“. Валентин Балабанов подчерта, че липсата на представления не означава, че актьорите не са работили, тъй като и зад сцената имало много работа.