Ивайло Константинов: Сенчести структури заплашваха хора на ГЕРБ в предизборната кампания

„На Първан Дангов му предстоят тежки дни“, заяви още на пресконференция днес общинският координатор на ГЕРБ
Снимка: КАМЕРТОН

 

Активисти на ГЕРБ са получавали заплахи за живота, здравето и бизнеса им по време на предизборната кампания за парламентарните избори. Това заяви общинският координатор на партията в Дупница Ивайло Константинов на пресконференция днес, на която изрази задоволството си от категоричната победа на ГЕРБ в Кюстендилска област и специално благодари на дупничани за оказаната от тях подкрепата, тъй като по думите му в общината партията има над 2000 гласа повече, отколкото на предишните избори за народни представители. Според твърденията на Ивайло Константинов заплахите към хора на ГЕРБ с ултиматум да не работят за партията на Бойко Борисов са били отправяни от страна на „сенчести структури“. Кой стои зад тях Костантинов не знае, но се надява това да бъде установено от българските власти. За целта партията е уведомила лидера си Бойко Борисов, прокуратурата и министъра на вътрешните работи Георги Терзийски, обясни общинският лидер на ГЕРБ.

 

Във връзка с поведението на опонентите на партията в предизборната кампания Ивайло Константинов подчерта, че не може да подмине изявите на общинския съветник и кандидат-депутат от БСП Първан Дангов и той бе централна тема на брифинга. Както е известно на заинтересованите, на голяма част от брифингите си досега Дангов отправя критиките си към ГЕРБ под формата на въпроси. Днес Ивайло Константинов на свой ред отправи своите въпроси към Дангов. Сред тях са следните: вярно ли е, че е откраднал парите за недостроения старчески дом, къде са парите за построената подпорна стена на ул. „Рилски манастир“, къде са парите за непостроената морга, какво направи като поставен кмет от Братя Галеви в мандата 2003-2007. Константинов търси обяснение от Първан Дангов също така относно произхода на доходите му, с които изплаща апартамента на дъщеря му в столицата.

 

На пресконференцията днес Ивайло Константинов показа  и документ от НАП, който удостоверява, че фирмата му „Уни Инвестмънт“ няма задължения към държавата. Като повод за това Константинов посочи отново публична изява на Първан Дангов, който, по думите му, искал да хвърли бомба в предизборната кампания „по примера на своята покровителка Мая Костинбродска“. „Г-н Дангов, не знам дали е лош човек и какъв е, но искам на свой ред да задам няколко въпроса към него. Нека той излезе да покаже какви точно средства е платил като данъци на държавата. В последните 10 години аз и всички свързани с мен фирми сме платили над 50 милиона лева в хазната. Този морален стожер на дупнишката демокрация да покаже с какво точно е бил от полза за това общество, за което претендира, че е негов говорител. Той твърди, че скъпия му апартамент на пъпа на София може да си го позволи защото дейността, която упражнява  и била много печеливша. Неговата дейност в последните години в декларациите му пред НАП е губеща. Кой краде данъци от държавата, Ивкони или той? Знаете ли къде беше този човек пред 10 години? Беше в Дупница, но нямаше покровители. Сега пак е в Дупница, но има покровители. Аристотел е казал, само глупакът прави една грешка два пъти. Ниска топка си, Дангов“, заяви Ивайло Константинов. От думите му стана ясно още, че възнамерява да заведе дело срещу Първан Дангов, като подготовката му е възложил на голяма столична кантора. „Предстоят му тежки дни“, заключи Константинов по адрес на политическия си опонент.