Управителят на "Пожарпротект" ООД инж. Спас Ильов е сред кандидат-депутатите на "Има такъв народ"

Инж. Спас Ильов мотивира избора си да се присъедини тъкмо към екипа на шоумена Слави Трифонов с думите: „Воля и морал да се промени статуквото, както и липсата на зависимости от други партии, ме подтикнаха да се присъединя към група от хора, с които учредихме партия „Има такъв народ“

 

38-годишният дупничанин инж. Спас Ильов е кандидат за народен представител от листата на партия „Има такъв народ“ в многомандатен избирателен район Кюстендил. Инж. Ильов има успешен собствен бизнес в Дупница, който развива в сферата на няколко икономически дейности. Основната му мениджърска работа е свързана с пожарообезопасяване на сгради, а останалите дружества, които управлява, осъществяват продажба на лични предпазни средства и строително-ремонтни дейности. Завършил е „Електроенергетика и електрообзавеждане“ във ВТУ „Тодор Каблешков“ и „Индустриален менинджмънт“ в Техническия университет в София. В момента продължава да надгражда професионалната си квалификация във ВСУ „Любен Каравелов“, София, където следва „Защита на населението - строителна, пожарна и аварийна безопасност“.

 

Той не обича да се афишира с гръмки акции само по избори, въпреки това неговите дейности в полза на обществото не остават незабелязани. Обществената му дейност досега е свързана с НЧ „Развитие 1910“ в с. Крайници, на което е председател от 2019 година. Под негово ръководство за кратък период малката културна институция бележи голям подем. Базата на читалището е обновена, а дейността му е обогатена с повече и по-стойностни начинания и мероприятия с ангажимент както към децата и младежите, така и към по-възрастното население в селото. Инж. Ильов подпомага безвъзмездно и безкористно читалището в Крайници, мотивиран от своето родолюбие. Уверява, че това ще бъде неговият подход и в политическата му дейност – безкористност в името на една кауза: „По-добър живот за нашите деца!“.

 

Решението му да влезе в политиката до голяма степен е продиктувано от разочарованието му от настоящото състояние на страната ни и тези, които я управляват. „Обичам България и избрах да остана тук, въпреки съблазнителните условия и стандарти, предлагани от десетки други държави. А за да остане да живее тук и моето дете, осъзнах, че трябва да променим модела на управление. Продажни политици, търсещи единствено власт и финансови облаги, върнаха страната ни в 19 век, съсипаха здравеопазването и образованието, корупцията и зависимостите се вклиниха във всички държавни институции и ограничиха свободата на словото до 111 място в света“.

 

Спас Ильов напълно подкрепя идеята на Слави Трифонов, че за да има реална промяна на политическия модел, като за начало е необходимо да се започне от осъществяването на приоритетите, за които гласуваха и над 2 500 000 българи на референдума през 2016г., а именно: мажоритарна избирателна система, задължително гласуване на избори и референдуми, държавната субсидия за партиите да е 1 лев за всеки реално получен глас при избори. Инж. Спас Ильов има своите идеи и за развитието на Дупница и региона. Казва, че ако бъде избран за депутат, ще работи в няколко направления, които обощава така:

 

Изключително важен акцент в моята работа ще е запазване на работните места в ТЕЦ „Бобов дол“. Чрез обсъждане и обществени дискусии ще бъде изготвена дългосрочна социална политика в областта на енергетиката с акцент върху предоговаряне на сделката за „Зелена енергия“ в ЕС и удължаване срока за експлоатация от 2030г. до 2050г.;

- Ще работя за икономическото стабилизиране на нашия район и повишаване на работните заплати чрез привличане на нови инвеститори, като им осигурим безпроблемно и лесно изграждане на производствени мощности.

- Ще работя за реализиране на максимален брой инфраструктурни проекти - изграждане на водопроводи, канализация, електрически системи, цялостна рехабилитация на пътищата в селата и района.

- Особено внимание ще обърна в посока на оптимизиране на специалностите в учебните заведения с цел осигуряване на нужните кадри в стопанския процес в района.

- Ще се концентрирам и върху максималното развитие и популяризиране на туризма в района и върху откриване на нови туристически атракции.

- Съществено внимание ще обърна на  екологията в околностите - почистване и предотвратяване на нови замърсявания“.

 

В заключение инж. Спас Ильов подчерта, че негов идол е националният ни герой Васил Левски и декларира, че никога няма да спре да се ръководи от личността на своя модел за подражание, че подобно на Дякона, притежава силното желание, воля и решителност за действие за по-добра България за нашите деца. Неговият призив към родолюбивите, будните, образованите и смели българи е на 4 април да гласуват с №29 .

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления.