Осъдиха на пробация сапаревобанеца, влачил полицай с автомобила си при лифта за Езерата

Иван Л. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което Районен съд – Дупница одобри
Снимка: КАМЕРТОН

 

Иван Л. от Сапарева баня се призна за виновен за агресивното си поведение на 29 август миналата година при долната станция на лифта от Паничище до Езерата. Той е постигнал споразумение с прокуратурата за изтърпяване на наказание „пробация“, което Районен съд – Дупница одобри, съобщиха от съдебния пресцентър.

 

Припомняме, инцидентът стана по време на специализирана полицейска акция за установяване на нерегламентиран превоз на пътници на територията на Национален парк „Рила“. Според обвинението, което Иван Л. е признал, той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на моторно превозно средство е осуетил проверка от страна на орган на властта (началник отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР Кюстендил), съпроводено със съпротива - влачене на полицейския служител с автомобила, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм – престъпление по чл.325, ал.3, пр. ІІ-ро, във вр. с ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

 

Наказанието включва следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ с явяване и подписване пред пробационен служител или упълномощено от него лице два пъти седмично за срок от 8 месеца; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 8 месеца.

 

Съдът приспада времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.