СКТМ „Марек-Дигеста“ с две шампионски титли и още три медала

Дупнишкият отбор е с най-много завоювани медали при мъжетете в Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени

 

Две шампионски титли и още три медала спечелиха състезателите на СКТМ "Марек-Дигеста" от Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени. Надпреварата се проведе от 4 до 7 март в град Панагюрище, а участие взеха над 130 мъже и 60 жени от цялата страна.

 

Дупнишкия тим бе представен от 9 състезатели - Денислав Коджабашев, Петьо Кръстев, Станислав Голованов, Константин Парапанов, Радослав Котев, Божин Ангелов, Христо Христев и 13 годишните Йоан Величков и Стефан Димитров. Денислав успя да завоюва две шампионски титли в дисциплините двойки мъже и смесени двойки, а в индивидуалното спечели бронзовия медал. Петьо Кръстев стана вицешампион индивидуално след загубен оспорван финал с 2:4 от Теодор Александров (Дунав - Русе). Станислав Голованов донесе другия сребърен медал за клуба в дисциплината смесени двойки.

 

Страхотно представляване и на другите състезатели на дупнишкия клуб: Радослав Котев и Божин Ангелов достигнаха до 1/4 финал на двойки, който загубиха драматично с 2:3 гейма, което ги раздели от заслужен медал; в индивидуалното Константин Парапанов загуби с 3:4 на 1/8 финал; Христо Христев и Радослав Котев достигнаха до втория кръг в основната схема. Невероятно се представиха и малките състезатели на клуба Йоан Величков и Стефан Димитров, за които това бе дебют в шампионата за мъже.

 

"Много съм горд от представянето на състезателите ни! Отново сме с най-много завоювани медали при мъжете, при тази огромна конкуренция! Следващата ни голяма цел е спечелването на шампионската титла в отборното първенство от елитната Висша лига на България мъже. Към момента сме еднолични първенци и се надявам през месец апирл, когато ще бъдем домакини на финалния турнир, да върнем купата в град Дупница! ", коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.