Една ефективна и една условна присъда за канабисовата оранжерия в Крайници

Стопаните на модерното съоръжение за отглеждане на марихуана са се признали за виновни и са постигнали споразумение с прокуратурата, което съдът одобри
Снимка: Архив

 

44-годишният Владимир М., стопанисвал канабисовата оранжерия, разкрита през юни миналата година в село Крайници, ще изтърпи наказание от две години лишаване от свобода ефективно, а неговата съучастница Антония Т. - две години и шест месеца условно с четири години и шест месеца изпитателен срок.  Двамата са се признали за виновни и са сключили споразумение с прокуратурата, което Окръжен съд – Кюстендил одобри, информират от съдебния пресцентър.  

 

Съдът определи първоначален „общ“ режим за изтърпяване на наказанието от Владимир, като приспада времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 04.06.2020 година до влизане на присъдата в сила. Разследването започна ден по-рано, когато професионално оборудваната оранжерия за отглеждане на канабис бе открита при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати в бившия стопански двор на дупнишкото село Крайници.

 

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.