ГЕРБ – Дупница заложиха на борец, свободен артист поведе листата на ДБ в областта

Николай Табаков, Даниел Александров, Вергил Кацов, Йонко Гергов са сред по-известните имена на дупничани, които срещаме в листитите с кандидат-депутати, регистрирани в РИК-Кюстендил досега
На снимката: вляво - Даниел Александров, вдясно - Николай Табаков

 

Дупничанин е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „Демократична България“ в Кюстендилска област. Това е председателят на ДСБ – Дупница, художник и музикант, Николай Табаков.  „Той е артист на свободна практика, музикант и художник.  Живее в град Дупница, има галерия в София. Правил е изложби в България, Франция, Испания и Англия. Учител е по изобразително изкуство и трудово обучение. Общественик и активен участник в политическия живот на град Дупница. Организатор е на местни протести за Пирин и за оставка на правителството и главния прокурор. Инициатор на идеята за паметник на Невена Коканова в град Дупница. Участник е като страна по делото за изгаряне на отпадъци срещу ТЕЦ Бобов дол“, представят Николай Табаков от екипа на ДБ в прессъобщение до медиите. В листата на коалицията има още един дупничанин. Това е компютърният специалист, председател на „Да, България“ в Дупница, Иво Ников, който е на трета позиция.  

 

ГЕРБ – Дупница заложиха на 29-годишния борец с шампионски титли Даниел Александров. За втората позиция в листата местната структура на управляващата партия предпочете младия спортист пред психиатъра и общински съветник в Общинския съвет на Дупница д-р Александър Паризов, който е поставен на шесто място. Водач на листата на коалиция „ГЕРБ – СДС“ е министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, а трета е Михаела Крумова от Кюстендил.

 

Сред популярните лица от местната политика в листите с кандидати за народни представители, регистрирани до момента в РИК – Кюстендил, са Вергил Кацов и Йонко Гергов. Общинският съветник от Земеделски народен съюз Вергил Кацов е втори в листата на „Изправи се! Мутри вън!“, а заместник-председателят на Общинския съвет в Дупница Йонко Гергов води листата на Партия на зелените.