П. Дангов: Отвращавам се от политици, които стоят с портрета на Левски в кабинетите си, а после крадат

С тези думи общинският съветник от БСП започна пoредната си пресконференция, на която критикува управляващите, като този път информира, че внася сигнал до прокуратурата срещу заместник-кмета Крум Милев
Снимка: КАМЕРТОН

 

На 19 февруари, когато отбелязваме годишнината от гибелта на Васил Левски, общинският съветник от БСП Първан Дангов даде поредния си брифинг за медиите, на който критикува управляващите. В началото на събитието, което се проведе на открито пред сградата на БСП, тъй като партийният офис се оказа заключен, бившият дупнишки кмет разясни защо не присъства на възпоменателната церемония пред паметника на Левски: „Понеже днес е тъжен ден, ще бъда смирен. Левски не се намира пред паметниците или по портретите в кабинетите на политиците. Левски се носи сърцето, Левски се следва, оценява. От 10-15 години умишлено избягвам подобни церемонии, не дай боже да видя мажоретки да танцуват пред паметника на Апостола. Отвращавам се от политици, които стоят с портрета на Левски в кабинетите си, а после крадат“.

 

След това Първан Дангов информира, че ще внесе сигнали до Общинската избирателна комисия и до прокуратурата срещу заместник-кмета по социалните дейности на община Дупница Крум Милев. Дангов настоява отговорните институции да извършат проверка на доходите на заместник-кмета, а мотивите му са следните: „Как не го е срам Крум Милев да присъства на церемонията пред паметника на Левски, когато незнайно как през 2004-2005 г. си купува апартамент в ж.к. „Елица“ с кредит, изтеглен от фирмата ЕТ „Крум Милев“, и този кредит вече е изплатен. Как неговият баща Стойчо Крумов Милев над 20 години зарежда детските градини, яслите с храна? Защо Крум Милев се оказа в несъстоятелност съгласно новия закон и като зам.-кмет имаше действаща фирма ЕТ „Крум Милев“, която не беше заличена от Търговския регистър? Крум Милев кара и много хубав Мерцедес. Как със заплата на зам.-кмет има такива доходи и купува такива превозни средства? Лицето на ГЕРБ в града и областта, душата на купоните, много обича сръбската музика. Има един любим македонски певец, питам дали му дал над 20 000 лева, пари от вас, от нас, от децата ни, за да издаде албум?

 

В заключение Първан Дангов призова за оставката на Крум Милев и подчерта, че дава достъп на институциите до собствените му банкови сметки с цел проверка и на неговите доходи.