985 са ваксинираните срещу К-19 в област Кюстендил

Епидемиологичната обстановка в училищата е спокойна
Снимка: Архив

 

985 души са ваксинирани срещу ковид-19 в област Кюстенидил с ваксината на Pfizer/BioNTech. 301 от тях са получили първия прием, на останалите им предстои втория. 508 от ваксинираните са здравни работници, информират от Областната администрация в Кюстендил.

 

В центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) са ваксиниран 176 души с един прием. В края на тази седмица ще започне ваксинацията на педагогическият персонал в Кюстендил и Дупница с ваксината на „Астра Зенека“. От тази ваксина местните здравни власти разполагат с 50 флакона, или 500 дози. Вчера е доставена и една партида от 195 флакона, но тя е предназначена само за представителите в изборните секции, уточняват от пресцентъра на Областната администрация.

 

Епидемиологичната обстановка в училищата в областта е спокойна. Към момента четирима ученици и 11 души от педагогическия персонал са дали положителна проба за ковид, а 77 са контактни.

 

В двете болници в Дупница се лекуват двайсетина души от ковид, а в  кюстендилската от около седмица се задържат по около 70 пациенти, при които е установен този вирус. Според здравните власти осем души в Кюстендил са диагностицирани с британския щам. С това те обясняват бума в областния център.