Съдът в Дупница остави в ареста мъж, малтретирал жестоко жена си и малолетната й дъщеря

Васил П. От село Мурсалево влачил пострадалата за косата, удрял я с юмруци, а малолетната й дъщеря налагал с колан, наказвал я да стои на колене върху капачки и с вдигнати ръце

 

Районен съд – Дупница остави за постоянно в ареста Васил П., малтретирал жена си и децата си. Насилникът от село Мурсалево е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК.

 

В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва, че на 05.02.2021 г. около 01. 40 ч. в село Мурсалево, възникнал скандал между обвиняемия и пострадалата Д. С., който прераснал в остра физическа агресия. Обвиняемият влачил жената за косата вкъщи, а след това и на улицата пред дома им. Удрял я също така с юмруци. Разследва се домашно насилие и върху малолетно дете на пострадалата. Тя има 3 деца, като най-малкото, на възраст два месеца, е от съвместното й съжителство с обвиняемия.

 

Според съда, видно от събраните доказателства по делото до момента, Васил П. е упражнил физическо насилие върху пострадалата и нейната дъщеря. Момичето твърди, че е било бито с колан, заплашвано е, че ще бъде заключено в мазето, където има големи мишки. Твърди още, че е наказвана от същия да стои на колене върху капачки с ръцете нагоре.

 

Васил П. е осъждан многократно, като последното му ефективно лишаване от свобода ефективно е било за срок от шест месеца. Обвиняемият, пострадалата и нейните деца, както и последното дете родено от съвместното им съжителство, живеят в едно домакинство. Съдът счита, че въпреки че в случая се касае за престъпление, за което се предвижда наказание до три години лишаване от свобода, са налице всички предвидени в закона предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“. Налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, както и че съществува реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Мая Гиздова.

 

Определението на Районен съд – Дупница може да се обжалва и протестира.