Обитател на двора при храм „Св. Георги“ влиза в затвора за побой над полицай

Илиян Стойнев се е признал за виновен и се е споразумял с прокуратурата за 2, 4 години лишаване от свобода

 

Окръжен съд – Кюстендил определи 2 години и 4 месеца лишаване от свобода за 39- годишния Илиян Стойнев, задържан за нанасяне на средна телесна повреда на полицейски служител от Районното управление в Дупница. Инцидентът, при който пострада полицай, стана в двора на храм „Св. Георги“.

 

Както е известно, дворът при централната черква се обитава от бездомници, клошари и други лица със съмнителна дейност и поведение. На първи октомври миналата година двама мъже и една жена от тях се сбиват, което налага намесата на полиция. При опит на служителя на РУ – Дупница да възстанови реда на общественото място, един от нарушителите го удря с крак по дясната ръка. Това му причинява счупване на първа предкиткова кост. Деянието представлява  престъпление по чл. 131, ал.2, пр. 4, т.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 129, ал.1 от НК. Същия ден е задържан Илиян Стойнев, който се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което Окръжен съд – Кюстендил вече одобри.

 

Съдебното определение е окончателно и не подлежи на обжалване. От присъдата се приспада времето, през което подсъдимият е задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно от 01.10.2020 г., информират от съдебния пресцентър.