Районен съд – Дупница с жест към децата от Центъра за рехабилитация и интеграция

Съдиите и служителите на съда подариха на социалната институция тактилни барбарони, необходими при терапевтичните занимания на децата
Снимка: Районен съд - Дупница

 

Районен съд – Дупница направи дарение на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания. В благотворителна кампания съдиите и служителите в съда са събрали средства и са купили за социалната институция четири тактилни барбарона, необходими при терапевтичните занимания с децата.

 

Тези барбарони, стимулирайки сетивните рецептори, сензорно-моторните умения, фината моторика ще помогнат на децата в процеса на игра, по забавен начин да опознават цветовете, формите, цифрите, буквите и да натрупат сензорен опит. „Благодарим за щедрия жест на председателя съдия Иван Димитров и целия екип на РС – Дупница за протегната ръка и проявената грижа към нашите деца в тази нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. С личния си пример Вие доказахте, че истинските хора са сърцати и безкористни…Бъдете здрави, все така всеотдайни и съпричастни към тези, които са различни“, пише в благодарствено писмо до съда директорът на Центъра Евелина Карабельова.