Съдът остави за постоянно в ареста горския стражар Красимир Сулев

Кикбоксьорът и служител в ДГС - Дупница е привлечен като обвиням за хулиганство и причиняване на телесна повреда в качеството му на длъжностно лице

 

Районен съд – Дупница определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Красимир Сулев, който е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 325, ал.1 и чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК - хулиганство и причиняване на телесна повреда от длъжностно лице по повод на изпълнение на службата му.

 

В искането на Районната прокуратура се посочва, че на 06.01.2021 г. около 16, 50 ч. на ул. „Венелин“ в Дупница обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – нанесъл удари с юмруци по лицето и ритници по тялото на К. С. от Дупница – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. В качеството си на длъжностно лице – горски стражар в ДГС – Дупница, при изпълнение на служебните си задължения е причинил лека телесна повреда на К. С., изразяваща се в контузия на главата и на гръдния кош – престъпление по чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК.

 

В края на 2020 г. пострадалият К. С. е бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал, е бил конфискуван и оставен в двора на ТП „ДГС Дупница“.

 

Съдът прецени, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посочените престъпления и, че е налице реална опасност същият да извърши престъпление. Съдът отчита и факта, че досъдебното производство е било образувано едва два дни преди внасянето на искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение и следва да бъдат извършени множество процесуално следствени действия. Касае се за деяние с висока обществена опасност, извършено от длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения, с изключителна дързост и цинизъм, на обществено място, в светлата част на денонощието. От събраните по делото доказателства може да се направи извод, че обвиняемият е с нисък праг на търпимост и е агресивен, пише още в мотивите на съдията докладчик по делото Мая Гиздова.