Обявиха победителите в литературния конкурс на Община Дупница

Журито е оценявало 85 стихотворения и есета на тема "Моето семейство - моята крепост“, изпратени от участници от цялата страна

 

Голям интерес е предизвикал конкурсът на Община Дупница за есе и стихотворение на тема "Моето семейство - моята крепост“. В литературната надпревара са се включили участници от цялата страна, както и ученици от българско училище във Франция. Те са изпратили общо 85 произведения, оценявани от жури в състав: Василка Сумева - актриса и поетеса, Маргарита Владимирова - старши учител по литература в ПГ "Акад. С.П. Корольов" - гр. Дупница и Маргарита Петрова- журналист.

 

В категорията „V-VII клас“ победител е 12-годишната Десислава Димитрова от град Карнобат. При по-големите ученици, VIII-XII клас, на първо място е класирана 17-годишната Йоана Павлова от град Кърджали, а във възрастовата категория от 18 до 29 години с най-добро представяне е Йоана Василева, на 24 години от град София.

 

Награди за отлично представяне в конкурса ще получат още: 16-годишната Дара Върбанова от град Дупница, 13-годишната Йоанна Пенчева от град Пазарджик, 12-годишната Божидара Василиева от град Дупница, 11-годишната Янка Стефанова от с.Долно Камарци, 19-годишните Валентин Баров и Ивет Йотова от град София, Дилян Димитров, на 24 години от град Омуртаг, Ивета Стоименова, на 19 години от град Дупница.