Напусна ни легендата на „Марек“ Георги Сапинев - Сапата

Почетният гражданин на Дупница и Майстор на спорта ще остане в спомените на дупничани като виртуозен футболист и сърцат човек

 

На 77-годишна възраст почина легендарният футболист на „Марек“ Георги Сапинев - Сапата. Почетният гражданин на Дупница и Майстор на спорта ще остане в спомените на дупничани не само като изключителен виртуоз и отговорен капитан на терена, но и като сърцат човек.

 

Сапата започва да тренира футбол в отбора на „Марек“, като преминава през детската и юношеската формация. Дебютът при мъжете прави през 1961 г., когато е 18-годишен срещу „Славия-София“. Капитан е на дупнишкия отбор в продължение на седем години от 1967 до края на своята спортна кариера през 1974 г. Изиграва 320 мача с фланелка с номер 5. Носител е на купата за индивидуално спортсменство през 1969 г. Две години по-късно е полуфиналист за Купата на Съветската армия. Има два мача за „А“ националния отбор и 6 мача с 1 гол за „Б“ националния отбор. За своя принос към футбола е удостоен със златна значка на Българския футболен съюз и със званието „Майстор на спорта“.

 

Погребението ще се състои в неделя, 8 ноември, от 12:00 ч. на Гробищен парк-Дупница.

 

Екипът на „Камертон“ изказва съболезнования на семейството, близките и приятелите на Георги Сапинев - Сапата. Поклон пред светлата му памет!