45 души се лекуват от К-19 в болниците в Кюстендилска област

По данни към 15.00 часа днес в общинската болница в Дупница настанените пациенти са 19, а в кюстендилската болница – 26. Общинската администрация в Дупница бе затворена днес следобед за дезинфекция заради заразени служители
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

30 положителни проби с Ковид-19 са регистрирани през изминалите 24 часа в област Кюстендил, съобщават от пресцентъра на Областната администрация. Новозаразени има в общините: Кюстендил – 16, Дупница – 6, Рила – 4, Сапарева баня – 2, Кочериново - 1 и Невестино - 1.

 

В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница към са настанени за лечение 19 души. Част от пациентите са в средно тежко състояние. В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 26-ма пациенти. Един възрастен мъж е в критично състояние, а други четирима пациенти са в тежко състояние. Вчера е починал 44-годишен мъж от община Кюстендил с тежки придружаващи заболявания.

 

Междувременно днес бе затворена за дезинфекция сградата на Община Дупница. Причината е заразени с ковид служители. По наша информация положителни проби са дали шестима души от общинската администрация. Има и служители под карантина заради контакт със заразени. Утре Община Дупница ще бъде отворена, включително за работа с граждани.