Акад. Велев в Дупница: „Управляват ни атеисти, а народът е зомбиран“

Председателят на Българската академия на науката и изкуствата акад. проф. Григор Велев беше в Дупница, за да представи научния си труд, посветен на историяна на българите в Македония. След презентацията си академикът сподели притесненията си за изчезването на българската нация и остро критикува управляващия елит у нас. „Един народ, загубил своята историческа памет, няма право на съществуване. Така изчезват нациите, отиват в небитието“, каза акад. Велев пред общественици в Дупница.
Снимки: Камертон

 

Научния си труд, посветен на историята на българите в Македония, представи в Дупница акад. проф. Григор Велев – председател на Българската академия на науката и изкуствата. Събитието, организирано от членове от Клуб „Артилерия“ към СОСРЗ  - Дупница, се проведе в Дома на техниката. Присъстваха предствители на читалище „Ген. Георги Тодоров“, екип на Историческия музей и други граждани. 

 

Акад. Григор Велев в продължение на 10 години систематизира и написва три тома, включващи 12 книги по темата за историята на българите в Македония. Първият том се спира на древността и Средновековието на географската област Македония, откогато датира нейното съществуване, както и Българското национално възраждане в Македония, Мизия и Тракия. Вторият том обхваща темата за Българското национално революционно движение в Македония. Третият том приключва със сръбските, югославската и гръцката национални доктрини, също борбите на четите на ВМОРО.

 

 

Самият той определя работата си като къртовски труд, чиято цел е да извърши нещо добро за българската нация и са спомогне за събуждането на българската историческа памет. По думите на академика нищо в неговата 2-часова презентация не е ново, а много старо, но забравено и неизвестно. Целият съзнателен живот на 84-годишния Григор Велев е преминал в борба за каузата, свързана с македонския въпрос.  Заради неговата дейност му била наложена забрана за допускане на територията на Република Македония. През 2003 година той открива българска книжарница в столицата Скопие, като 2 години по-късно е била унищожена.

 

Населението на Македония се състои от 1 500 000 души, докато в  България живеят 2 500 000 хиляди преселници от там. Два пъти повече граждани на тази „държава“ населяват нашата територия...Гърците нямат нито кръвна, културна и историческа връзка с Македония. Те нямат право да претендират, че тази територия им принадлежи по право....Македония е неразделна част от българската нация“, са част от изводите в научния труд на академик Велев, представен от самия него в Дупница.

 

 

На срещата стана ясно, че той  част от екипа, подготвил Българската национална доктрина, която така и все още не е стигнала до пленарна зала в парламента. Затова и разговорът с акад. Велев бе свързан не само с македонския въпрос, но и с разитието и бъдещето на България.

 

„Оптвам се да представя пред обществото тези книги, но това е много трудно. Аз съм на 84 години и продълважам да ходя от град на град, за да повдигам македонския въпрос. Лесно ли му е било на Васил Левски-не, но ние сме труден народ и сме много податливи на чужди влияния. Няма друга държава в света, която да е измислила такава трагична пословица „Преклонена глава и сабя не я сече“. Англичаните казват „Гордо вдигната глава, остра сабя не я сече“! Усещате ли разликата?“, каза след презентацията Григор Велев.

 

Той категорично изрази своето негативно отношение към българската управляваща система, която слугува на чужди интереси и няма мисъл да възпитава в младите поколения любов към родината. За съжаление нашият политически елит се състои от хора, които са недостатъчно интелигентни и непросветени. Те не могат да разберат, че в българската държава съществуват някои възлови процеси, които са изоставени и не информират обществеността. Българската младеж не бива възпитавана в идеалите на българската нация, защото елитът цели да ни превърне в едно безродово общество“, коментира акад. проф. Г. Велев. 

 

Неговата цел като български патриот е мисията му да достигне до всеки български гражданин. Той определя хората от по-възрастните поколения като „зомбирани“. В продължение на комунистическия период повечето от тях не са знаели за съществуването на тези програми, целящи разрушаване на българските идеали и затова днес биват посрещани с безразличие. Също така  академикът коментира липсата на християнски добродетели при българските управляващи, които диктуват сходни усещания на целия народ.

 

Нашата цел е младото поколение да получи национално, гражданско, нравствено и религиозно възпитание, което днес напълно липсва. Не е нормално да ни управляват атеисти, те не носят нищо свято в себе си. Наложиха на обществото идея, че бракът е вид престъпление, като 70/100 от младите българи живеят без брак. Така се създават сериозни социални проблеми и България се намира в една непрекъсната демографска трагедия. Статистиките показват ясно, че на всеки 1 час умират 9 българи, а на всеки 24 часа - цели 297 души. Това доказва красноречиво, че сме нация, която ежеминутно се стопява. Тези, които управляват, няма да работят за подобрение на това положение, те просто се опитват да награбят и откраднат, колкото могат. Казват си „Майната им на българите, важното е ние да поживеем весело на този свят!“, допълни Григор Велев.

 

Той е част от създателите на младежка организация „Български юнак“, чиято цел е в извънучебно време да се обединяват младежите в спортни клубове и кръжоци, в които се изучава история. Чрез сдружението се разрешават неясни въпроси, засягащи казуса Македония. Акад. проф. Г. Велев вметна, че в една развита и уважавана държава, каквато България не е, е напълно задължително да се създават редица младежки сдружения.

 

Ситуацията в държавата е следната: комунисти и антикомунисти се самоизяждат, място за национално възпитание напълно липсва  в тяхната политическа реч, произнасяна от парламентарната трибуна. Трябва да се знае какво сме дали на този свят. Самият Шарл дьо Гол е казал, че България е люлка на европейската цивилизация. Нашите политици нямат интерес да се заслушат в неговите думи, за тях това име дори не говори нищо. Те са слуги на чужди интереси-турски, руски, американски, английски и т.н., но кой обслужва българските интереси е въпросът? Това, което е казал Иван Вазов „Аз съм българче“ те не го осъзнават, защото срещу жълти пари защитават чужди интереси“, гневно коментира Григор Велев.

 

 „Хората са като зомбирани, а това се случва с перманентно натякване на дадена идея, която блокира центровете на възприятие, анализ и отговор. Остава само центърът за комуникация. Хората живеят като предават непрестанно чужди мисли помежду си и нямат способността да взимат собствени решения. Това е силата на зомбирането, което се използва в исляма, йезуитските учения и пр., а хората вярващи в тези религиозни течения проповядват чужди мисли. Ако попитате един католически свещеник за съвет, той започва да ви отговаря с цитати от Библията. Той не може да даде съвет как да бъде решен даден проблем“ , продължава с размислите си Григор Велев. 

 

 „Ние се топим като снежна топка, защото не можем да защитим нашия стремеж, нямаме идеали, а това, което движи българския национален идеал е, българската национална доктрина. Националният идеал на XXI  век е свободна, независима, суверенна и силна България. Един народ, загубил своята историческа памет, няма право на съществуване. Така изчезват нациите, отиват в небитието. Не искаме това да се случи. Ако продължим балканският въпрос, през 165 година Авитохол създава българската държавност, а не преди 1300 години Хан Аспарух, както ни говорят комунистите. Всеки се чуди само как да се прехранва, как да оцелее до следващия ден и ако може да намери нещо да открадне. Добре е, че не всички българи са такива, но преобладаващата част определно е“, песимистично завърши  Григор Велев.


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук