Володя Стоянов и Мария Илиева ще пеят в Дупница за празника на града

Програмата попълват още изложба, театрално представление и изяви на ученици и местни самодейци
Снимка: КАМЕРТОН

 

Концерт на народния изпълнител Володя Стоянов и поп певицата Мария Илиева е кулминацията в пограмата на Община Дупница за празника на града. Звездите на българската фолк и поп сцена ще пеят на площад „Свобода“ вечерта на 19 октомври. Преди това те ще бъдат подгряти от фолк фитнес групата и състава за народни танци към НЧ „Зора“.    

 

Както всяка година на Отчовден, през деня ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет и ще бъде отслужен молебен за здраве на жителите и гостите на Община Дупница. След службата на площада ще се проведе и концерт, озаглавен „Усмивките на Дупница“. В него ще се изявят деца от дупнишките училища. Следобед ще бъде открита детска изложба „Моят свят в моя град“.

 

По случай празника на Дупница на 15 октомври ще бъде открита и изложба на Ралица Мирчева, чийто домакин е Околийската къща. Празничната програма продължава в неделя (18 октовмри) от 19:00 ч., когато актьорите от местната театрална трупа ще представят комедията „Почти като човешки глас“ на Вичо Балабанов. Традицията ОДТ „Невена Коканова“ да излиза с премиера по случай празника на града ще бъде нарушена. Причината е недостиг на средства за подготовката на нова пиеса.