314 са първокласниците в община Дупница

Училищата са готови за новата учебна година
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

314 са първокласниците в община Дупница през новата учебна година. Най-много са в СУ "Св.Паийсий Хилендарски" – 80. В ОУ "Св.св. Кирил и Методий" са записани 54 първокласници, в ОУ "Евлоги Георгиев" са 52, в ОУ "Неофит Рилски" - 48, в ОУ "Климент Охридски" - 25, в ОУ "Христо Ботев", с. Крайници - 20, в "Св.св. Кирил и Методий", с. Яхиново - 15, в ОУ "Христаки Павлович"- 14 и в ОУ "Христо Ботев" село Самораново са шестима.

 

Училищата са готови да започнат новата учебна година. Това са уверили директорите на срещата в Община Дупница, на която са присъствали и представители на РЗИ-Кюстендил, на полицията и на пожарната.

 

Тържествата по случай Първи учебен ден ще започнат между 9.00 и 10.00 часа на 15 септември. "Както и досега, ще има полицейско присъствие до всяко училище. От днес започна освежаването на пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Директорите са получили подробни разяснения от МОН за работа в условията на Ковид-19 и увериха, че са напълно подготвени и организирали работата си съгласно тях. Тържество ще има за учениците от 1-ви, 5-ти, и там където има 8-ми класове", каза началникът на отдел "Образование" Ценка Стоянова, цитирана от общинския пресцентър.