Велислав Величков повдига духа на протеста в Дупница

Събитието ще се проведе на 22 юли от 18.30 часа пред Съдебната палата
Снимка: btvnovinite.bg

 

В Дупница отново е насрочен протест с искане за оставките на кабинета „Борисов-3“ и на главния прокурор Иван Гешев, става ясно от събитие, създадено във Фейсбук от организатора Николай Табаков. Протестът ще се проведе утре (22 юли) от 18.30 часа пред Съдебната палата.

 

Гост-оратор на събитието ще бъде председателят на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“ Велислав Величков. Той е адвокат, бивш активист на СДС и народен представител от синята партия в 38-то Народно събрание. Мисията на представляваната от него организация е реформа в съдебната система, каквато цел си поставят и едни от организаторите на протеста в София – коалиция „Демократична България“.  

 

А ето какво призовават организаторите на протеста в Дупница:

 

Бойко Борисов очевидно е отдал българското правителство на концесия на ДПС, Ахмед Доган и Делян Пеевски, затова трябва незабавно да си тръгне!

Корупцията все повече прояжда българското общество и дава още повече власт, в ръцете на такива като Доган и Пеевски, а министър-председателят или не иска, или не може да направи нищо! България потъва в корупцията, всепоглъщащата корупция, бавно и неотменно!

Затова ние трябва да кажем:

Стига!

Влиянието и управлението на Ахмед Доган и Бойко Борисов са основните причини България да е най-бедната държава в Европейския съюз и младите ни хора да не искат да живеят в Родината си!

 

Главния прокурор Иван Гешев ужким се приготвя да бори корупцията, но отказва да произнесе името на Делян Пеевски, а камо ли да го разследва безпристрастно.

Бойко Борисов и Иван Гешев са "подпорната стена" на всеобхватната корупция, облечена във власт. И тази "подпорна стена" е собственост на Делян Пеевски и Ахмед Доган! 

 

Затова: Стига толкова вече! Искаме незабавна оставка!